dijous, 1 de juny de 2017

Els nens i nenes de 3r hem estudiat a Vassily KandinskyEls nens i nenes de 3r hem estudiat a Vassily Kandinsky

 Biografia del Vassily Kandinsy

 (Moscou, 1866 – Paris 1944).
Pintor d’origen rus, nacionalitzat alemany i posteriorment francès. Kandinsky va compaginar els seus estudis de dret i economia amb classes de dibuix i pintura. Quan va complir els trenta anys, Kandinsky va abandonar la docència i va anar a estudiar pintura a Munich. En aquesta ciutat va conèixer a Paul Klee, amb el qual mantindria una sincera i perllongada amistat. El seu interès pel color està present des del començament de la seva carrera, i es pot apreciar en les seves primeres pintures la influència del postimpresionismo, el fauvisme i el Jugendstil alemany.
Al llarg de la primera dècada de 1900 Kandinsky va realitzar diferents viatges a França, Països Baixos, Tunísia, Itàlia i Rússia, per instal·lar-se finalment en Murnau, on va pintar una sèrie de paisatges alpins entre els anys 1908 i 1910. Tal com narra ell mateix en la seva biografia, en aquells dies es va adonar que la representació de l’objecte en les seves pintures era secundària i fins i tot perjudicial i que la bellesa de les seves obres residia en la riquesa cromàtica i la simplificació formal. Aquest descobriment li va conduir a una experimentació continuada que va culminar, a la fi de 1910, amb la conquesta definitiva de l’abstracció.
Kandinsky va refondre la llibertat cromàtica dels fauvistas amb l’exteriorització de l’impuls vivencial de l’artista proposat pels expressionistes alemanys de l’òrbita de Dresden, en una espècie de síntesi tenyida de lirisme, espiritualitat i una profunda fascinació per la naturalesa i les seves formes.
En esclatar la Primera Guerra Mundial, Kandinsky va tornar a Moscou i allí va emprendre diverses activitats organitzatives en el marc del Departament de Belles arts del Comisariat Popular de l’Educació. A 1921 es va traslladar amb ella a Alemanya per incorporar-se a la escola de la Bauhaus en la primera etapa de Weimar, on continuaria com a professor. En 1933, Kandinsky es va instal·lar a França. En aquesta última etapa de la seva vida va continuar en la seva particular recerca de formes inventades, que va plasmar per mitjà de colors combinats de manera complexa i inspirant-se en signes geomètrics i en motius decoratius eslaus, com fes ja al començament de la seva trajectòria pictòrica.
 
A l’aula de plàstica vam treballar el quadre del Vassily Kandinsky “quadres amb cercles concèntrics” creat a l’any 1913.
Una vegada vam visualitzar el quadre d’aquí a dalt, vam decidir crear el nostre Bosc de Kandinsky.


.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada